Εξοπλισμός εστίασης 2016

Εξοπλισμός εστίασης 2016

Καλή χρονιά!

Μπαίνοντας λοιπόν αισίως στο 2016, όλοι οι καταστηματάρχες ετοιμάζουν σιγά σιγά τα νέα τους καταστήματα για την καλοκαιρινή σεζόν 2016. Ως ανεπίσημη έναρξη ορίζεται ο Απρίλιος καθώς απέχει μερικές ημέρες από το Πάσχα – το πρώτο κρας τεστ των καταστημάτων εστίασης ενόψει καλοκαιριού.

Τα καταστήματα εστίασης σχεδιάζονται από νωρίς ώστε να προσευχθούν όλες οι λεπτομέρειες του κατασκευαστικού και εξοπλιστικού κομματιού. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, θα αναλύσουμε σ’αυτό το άρθρο τα βασικά για ένα κατάστημα εστίασης με βάση το φρέσκο παγωτό gelato και frozen yogurt.

Εξοπλισμός εστίασης για καταστήματα παγωτού.

Ο εξοπλισμός παγωτού δεν περιορίζεται μόνο στις παγωτομηχανές και στις βιτρίνες παγωτού που βλέπει ο πελάτης-καταναλωτής. Ο εξοπλισμός ενός καταστήματος ξεκινάει από την διαδικασία παραγωγής του προϊόντος και επεκτείνεται μέχρι την αποθήκευσή του και την διανομή στους πελάτες.

Για την παραγωγή, την συντήρηση και την διανομή του φρέσκου παγωτού από το κατάστημα προς τους πελάτες, απαιτούνται τεχνολογικού εξοπλισμοί υψηλής ποιότητας.

Ξεκινώντας από το μέρος της παραγωγής, το κατάστημα θα χρειαστεί ποιοτικό εξοπλισμό πάνω στις παγωτομηχανές που θα παράγουν το παγωτό καθώς και στα shock freezers όπου θα τοποθετείτε το παγωτό μετά την παραγωγή του. Επίσης, εαν το κατάστημα έχει τη διάθεσή να φτιάχνει φρέσκο παγωτό από το 0, θα πρέπει να δοθεί βάρος και στην αγορά ενός παστεριωτή. Οι παστεριωτές παγωτού είναι απαραίτητοι όταν έχουμε να κάνουμε με μη παστεριωμένα μίγματα(μίγματα παγωτού που φτιάχνονται στο κατάστημα). Εκεί παστεριώνεται το γάλα και το τελικό μίγμα.

Έπειτα, μετά την παραγωγή του παγωτού και την τοποθετήση στο shock freezers, το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση στη βιτρίνα παγωτού.

Οι βιτρίνες παγωτού χωρίζονται σε στατικής ψύξης και βεβιασμένης ψύξης. Οι καλύτερες και πιο επαγγελματικές είναι οι βιτρίνες παγωτού βεβιασμένης ψύξης. Αυτές ψύχουν το προϊόν ποιο ομαλά, με ψύξη με αέρα – σε αντίθεση με τις βιτρίνες στατικής ψύξης που ψύχουν το προϊον στατικά με στοιχεία(σαν τους κλασσικούς καταψύκτες).

Οι βιτρίνες παγωτού με αέρα διατηρούν το προϊόν αφράτο για περισσότερο διάστημα σε αντίθεση με τις κλασσικές βιτρίνες στατικής ψύξης που διατηρείται μόνο για μερικές ώρες φρέσκο και μαλακό.

Πέρα από τον εξοπλισμό παγωτού, τα παγωτατζίδικα προσφέρουν κι άλλα προϊόντα που αρκετές φορές συνδυάζονται με τα παγωτά και τα toppings που προσφέρει κάθε κατάστημα. Τέτοια προϊόντα είναι οι βάφλες, κρέπες,pancakes, κτλ. Για την παρασκευή μιας βάφλας είναι απαραίτητη η χρήση μιας επαγγελματικής βαφλιέρας. Οι επαγγελματικές βαφλιέρες παράγουν μια τέλεια βάφλα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – είναι αναμμένες και έτοιμες προς χρήση καθόλη τη διάρκεια που το κατάστημα είναι ανοιχτό.

Εκτός από τις βάφλες, ένα ακόμα συναρπαστικό και καλό προϊόν είναι οι κρέπες. Οι κρεπιέρες προσφέρονται σε διάφορα μεγέθη(30-35-40 εκατοστά) και παράγουν φύλλα κρέπας εύκολα και γρήγορα. Έπειτα γαρνίρονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Ξεκινήστε την έρευνά σας καθώς ο καιρός περνάει! Καλή σεζόν!